Vier maanden geen zwaar verkeer 's avonds te Paranam
09 Oct, 16:16
foto
Alternatieve route via Suralco Haulpak road de komenden vier maanden. Openbare Werken verricht vanaf woensdag werkzaamheden vanaf Meursweg tot Suralco-plant. (Foto's: BIC Para)


Het zal vanaf woensdag de komende vier maanden niet meer mogelijk zijn voor zwaar verkeer om 's avonds te rijden over het weggedeelte kruising Meursweg/Afobakaweg tot Suralco/Paranam. Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) start met de rehabilitatie van dit gedeelte, dat in slechte staat verkeert. Deze werkzaamheden maken deel uit van het Dalian IV project, dat ook woensdag officieel start.


De werkzaamheden van het weggedeelte Meursweg/Afobakaweg worden in de avonduren tot in de vroege ochtend uitgevoerd door de ondernemer CGN Nuclear Technology Development Co. Ltd. Alleen personenauto's hebben toestemming om 's avonds gebruik te maken van de Suralco Haulpak road en de bypass road op de linkerberm van de Afobakaweg. Personenvoertuigen, vrachtwagens en ander zwaarbeladen trucks mogen overdag normaal rijden over de Afobakaweg, maar het is verboden voor het zwaar verkeer om 's avonds tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van de voorgenoemde alternatieve route.

De ceremoniële handelingen bij het startsein van het project zullen woensdag worden verricht. Dit gebeurt op Paranam (hoek Afobakaweg/Weg naar Kaaimangrasi).
De werkzaamheden van het Dalian 4 project zullen voor een groot deel in Para geschieden. Hiermee wordt er duurzaam geïnvesteerd in de ontwikkeling van de infrastructuur in het district, zegt het Burger Informatie Centrum Para.