President Bouterse: Niks ernstigs aan de hand
01 Oct, 16:35
foto
President Desi Bouterse vandaag tijdens een interview met het Nationaal Informatie Instituut bij zijn woning. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse zegt in een interview met Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat hij het wel jammer vindt dat allerlei negatieve berichten over zijn gezondheidstoestand de ronde doen. Het staatshoofd laat zich ook lopend interviewen bij zijn woning. Het gesprek is eerder op de dag opgenomen en wordt gelijk na het STVS-journaal van 19.30 uur uitgezonden.

De president heeft op advies van zijn medisch team tijdelijk zijn functies overgedragen aan vicepresident Ashwin Adhin. Bouterse zegt dat naast de negatieve berichten het positieve daartegenover is dat zoveel mensen voor hem bidden. Mensen raken wel in vertwijfeling over de negatieve berichten. Velen willen hem komen aanraken en met hem lopen 's morgens om zeker te weten hoe het met hem gaat.

"Als er iets ernstigs was, zou ik dat gewoon uitleggen aan het volk," stelt de president. Bouterse stoort zich niet aan de negatieve uitlatingen, maar hij vindt het vervelend dat mensen in de war gebracht worden hierdoor. Sommige uitlatingen geven hem wel 'gro skin'.

Het NII stelt dat onverantwoordelijke personen in de afgelopen dagen via de social media onjuiste berichten gelanceerd hebben over de gezondheidstoestand van het staatshoofd. Dit met de bedoeling paniek te zaaien in de samenleving.

Het NII heeft een fragment van het vraaggesprek met de president ter beschikking gesteld. Het gehele interview wordt later op de avond uitgezonden in het programma NII Actueel.

Monday 16 July
Sunday 15 July
Saturday 14 July