Nieuw schema terugbetaling SRD 120 door Fibos
25 Sep 2017, 22:53
foto


Stichting Onderwijs der EBGS (EBGS) en het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) delen mee dat zij op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 september 2017 met de terugbetaling van de ouderbijdrage van SRD 120 zullen starten. De eerdere bekendmaking van Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) was ingetrokken om administratieve redenen.

Veel ouders hadden al inschrijfgeld gestort nadat Fibos bekendgemaakt had dat de subsidie van de overheid te laat wordt uitbetaald. Fibos had geëist dat 80% de subsidie meteen betaald moest worden door de regering. Nadat overeenstemming was bereikt tussen Fibos en Onderwijsminister Robert Peneux, is besloten dat de ouders de SRD 120 niet meer hoefden te betalen. Velen hadden het bedrag al gestort omdat de kinderen ingeschreven moesten worden.

Voor de terugbetaling van de ouderbijdrage van RKBO en EBGS kunnen ouders terecht volgens het aangegeven schema. Na deze dagen vindt er geen restitutie meer plaats. De uitbetaling vindt plaats in de Christelijke Onderwijsbond (COB) aan de Gemenelandsweg. De ouders van de overige schoolbesturen zullen worden gebeld voor de terugbetaling.

U kunt het bericht van de Fibos met uitbetalingsschema hier downloaden
pdf-icon.gif Persbericht_Fibos.pdf                
Advertenties