Aucaners willen steun regering voor knelpunten
20 Sep 2017, 00:58
foto
Granman Bono Velanti van de Aucaners overhandigt de lijst met knelpunten aan minister Edgar Dikan. (Foto: NII)


Tijdens een Liba Krutu heeft de stam der Aucaners de aandacht van de regering gevraagd voor onderwijs, werkgelegenheid, gezondheidszorg en de toegankelijkheid van het gebied. De knelpunten zijn op papier gezet en gepresenteerd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, die op uitnodiging van het traditioneel gezag aanwezig was te Drie Tabbetje. Aan de regering is hulp gevraagd opdat de obstakels aangepakt kunnen worden.

BEP-voorzitter tevens Assembleelid Celsius Waterberg was ook uitgenodigd voor de krutu. Hij heeft tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) aangegeven zich sterk te zullen maken voor het verbeteren van de gezondheidszorg voor deze stam.
Hij merkt op dat de plaatselijke bevolking een bijdrage wil leveren door een fonds in het leven te roepen voor de bouw van schoollokalen op secundair niveau.

Na realisatie van de schoollokalen wil de gemeenschap het beheer overdragen aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Waterberg is van plan duurzame projecten zoals in de landbouwsector te ondersteunen zodat de bewoners een inkomen kunnen hebben. Tijdens de Liba Krutu is ook aandacht besteed aan hoe de orde in het gebied gehandhaafd kan blijven.