Situatie Wijdenboschbrug onder controle
13 Sep, 22:39
foto
De gekantelde tankwagen bij de Jules Wijdenboschburg. De brandstof wordt overgeheveld in een andere tankwagen. (Foto's: René Gompers)


De politie heeft ervoor gezorgd dat het verkeer weer op gang is gekomen op de Wijdenboschburg. De chaotische situatie is voorbij. De tankwagen die brandstof vervoerde is volgens een ooggetuige tegen een ander voertuig aangekomen. Blijkbaar begaven de remmen het. Hierdoor ontstond er een kettingbotsing. De olietruck is gekanteld aan de voet van de brug.

De brandstof wordt overgeheveld in een andere tankwagen. Dit gebeurt onder controle van de brandweer die met drie voertuigen ter plekke is. De politie en de Motor Surveillance Dienst hadden handenvol werk om de situatie te normaliseren. Voertuigen die zwaar beschadigd zijn, moesten met sleepwagens worden verwijderd.

Meer dan tien voertuigen zijn betrokken bij deze aanrijding. De politie is nog bezig met het onderzoek. Er konden nog geen officiële mededelingen worden gedaan. Het Bureau Nieuwe Haven is belast met het onderzoek.