Lachmising wil gestrande passagiers St. Maarten helpen
11 Sep, 14:08
foto
SLM-directeur Robbi Lachmising zegt mee te leven met de gestrande passagiers. (Foto: René Gompers)


De directeur van de SLM, Robby Lachmising, leeft mee met gestrande Surinamer in Miami, Orlando en St.Maarten. Het is niet mogelijk voor normale toestellen te landen op de luchthaven van St.Maarten. De Nederlandse regering heeft wel ervoor gezorgd dat Nederlanders geëvacueerd zijn. Lachmising zegt aan Starnieuws dat in Caricom-verband oplossingen worden gezocht om de passagiers gezamenlijk te vervoeren.

De passagiers die gestrand zijn in Miami en Orlando zullen opgehaald worden zodra de luchthavens opengesteld worden. Aanvankelijk werd gedacht dat dinsdag weer vluchten uitgevoerd konden worden, maar er is nog geen groen licht gegeven hiervoor. In Suriname zijn diverse passagiers die ook gestrand zijn. Door orkaan Irma zijn de luchthavens gesloten. Miami Airport heeft te maken met wateroverlast.

Op St.Maarten zijn ongeveer 35 passagiers uit Suriname gestrand. Zij kunnen niet opgehaald worden. De situatie is daar bijzonder slecht. Nederlandse hulp heeft lang op zich laten wachten. Veel Surinamers willen het eiland verlaten, maar kunnen voorlopig hun huis niet uit. De luchthaven is ernstig beschadigd en blijft nog gesloten voor commerciële vluchten.

René Gompers