Verruimde schooltijden RKBO op basis van reglement
10 Sep 2017, 06:32
foto


Het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) baseert zich op een huishoudelijk reglement van 1973 om de werktijden van leerkrachten te stellen op 7.00 tot 15.00 uur. De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname hebben aangekondigd dit niet te zullen accepteren.

Starnieuws heeft eerder gemeld dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niks weet van verlenging van de werktijden van leerkrachten. De minister verwijst naar RKBO over deze kwestie. Er is hierover niet vooraf afgestemd met het ministerie.

De leerkrachten van het Bijzonder Onderwijs worden betaald door de Staat. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL/ALS heeft aangegeven dat het een roerig schooljaar wordt, indien zaken worden doorgedrukt, zoals verlenging van de werktijd.

Volgens de BvL/ALS worden er rancuneuze maatregelen getroffen tegen leerkrachten. De leerkrachten zijn op scherp en zijn niet van plan over zich heen te laten lopen. De uitbreiding van de werktijden zal niet worden geaccepteerd. Leerkrachten voeren aan dat alle onderwijsgevenden op dezelfde manier moeten worden behandeld.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April