Suriname stuurt 10 ton goederen naar Antigua
10 Sep 2017, 00:01
foto
Waarnemend president Ashwin Adhin. (Beeld: NII)


Tien ton aan hulpmiddelen zal Suriname maandag afleveren in Antigua. Zustereiland Barbuda is compleet verwoest door orkaan Irma, die een spoor van vernietiging heeft achtergelaten in het Caribisch Gebied. De staatshoofden van Caricom hebben zaterdag een spoedoverleg gevoerd via videocall.

Waarnemend president Ashwin Adhin zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat Suriname meteen actie heeft ondernomen om Antigua & Barbuda te hulp te schieten. De spullen worden maandag uit Suriname naar Antigua gevlogen. Door orkaan Jose kon de hulp niet in het weekend al worden gegeven. Het vliegtuig vertrekt om 13.00 uur en keert dezelfde dag terug.

De Caribische Rampenbestrijding Organisatie (CDEMA) had al via het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) logistieke hulp gevraagd. De waarnemend president zegt dat deze hulp ook zal worden verleend door Suriname.

Suriname zal onder meer water, melk, rijst, meel, lakens, spijsolie en hygiënische pakketten verstrekken. Suriname geeft met de concrete bijdragen volgens Adhin een duidelijk signaal aan de bevriende landen in de regio. Na de eerste bezending zal de samenleving ook ingeschakeld worden om hulp te bieden. Adhin zegt dat Suriname de ontwikkelingen op de voet volgt.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April