BEP wil in diverse districten jongeren trainen
27 Aug 2017, 13:07
foto
BEP-jongeren hebben een basistraining van vijf maanden gevolgd. Zij hebben hun certificaat in ontvangst genomen. (Foto: BEP)


De BEP is van plan in diverse districten trainingen te verzorgen in leiderschapsvaardigheden en politieke beginselen. De eerste groep van 25 jongeren heeft een vijf maanden durende training gevolgd, die afgesloten werd met een certificaat-uitreiking. De jongeren, die de training hebben gevolgd, variëren in de leeftijdsklasse 16 tot 25 jaar. Ze zijn afkomstig uit Paramaribo en Wanica.


De training van deze jongeren is één van de projecten van de BEP om haar doelstellingen te bewerkstelligen, deelt de partij mee. De BEP is van mening dat elk individu dat zich aansluit de doelstellingen en de identiteit van de partij positief moet uitdragen. Hiervoor zijn de nodige kennis en vaardigheden van belang.

Tijdens de training wordt antwoord gegeven op de vragen 'Wie zijn wij?', 'Waarom moeten wij bestaan?' en 'Hoe maken wij het verschil?'. Enkele onderdelen van de politieke beginselen waarin de jongeren zijn getraind, zijn: De ideologie en geschiedenis van de BEP; verkiezingen (de regels/richtlijnen van de verkiezing en het Centraal Hoofd Stembureau); basis juridische aspecten in de maatschappij. Enkele onderdelen van leiderschapsvaardigheden waarin de jongeren zijn getraind, zijn: Vergadertechnieken; persoonlijke verantwoordelijkheid in de samenleving en in de partij; time management. Uit de training is een trainingshandboek 'Leiderschapsvaardigheden en Politieke beginselen' ontwikkeld. Het handboek vloeit voort uit de training voor aspirant BEP-jongeren.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April