TWiN schiet in roos met organisatie wandelmars
12 Aug, 00:44
foto
Nickerianen hebben massaal deelgenomen aan de wandelmars georganiseerd door TWiN.


Met de deelname van 1563 lopers aan de Finabank Tweedaagse Wandelmars in Nickerie heeft de organisatie TWiN, die ampertjes vier maanden bestaat, geschiedenis geschreven. Vorig jaar was de opkomst van de Avond Tweedaagse vanr de BVSS niet meer dan 245 deelnemers. Er hebben 34 groepen en 91 individuele lopers aan de loop meegedaan. Het startsein is gegeven door de minister ad interim van Sport en jeugdzaken, Mike Noersalim, die ook de hele route heeft afgelegd.

Nadat de voorzitter van TWiN, Dennis Nelom, verteld heeft hoe de organisatie ontstaan is, kwam de sponsor van het evenement, filiaalhouder van de Finabank Nickerie, Arif Laismohamedkhan, aan het woord. Hij gaf het belang aan waarom de Finabank in zee is gegaan met deze organisatie. Het thema van de wandelmars past bij de slogan van de Finabank, waardoor het niet moeilijk was voor de directie om het besluit te nemen om het evenement te ondersteunen. Van de deelnemers komen zes groepen uit Paramaribo, één uit Coronie en één uit bestuursresort Kabalebo (Sipaliwini), terwijl het gros uit Nickerie komt.

Bij de voorgaande keren was de wandelmars een aangelegenheid van groepen uit Paramaribo, met enkele groepen uit Nickerie. Voor zaterdag komt er een groep erbij. Er zullen ook andere takken van sport zoals volleybal en minivoetbal worden gehouden.
Alle delen van het district hebben geparticipeerd aan dit evenement. Er is veel belangstelling uit andere districten. Alle logeergelegenheden zijn volgeboekt.