PTC start samen met LVV opleiding 'veeteelt'
12 Aug, 08:16
foto
De directeuren Djoemadie Kasanmoesdiran van LVV en Glenn Holband van PTC tekenen de overeenkomst. Minister Soeresh Algoe kijkt toe.


Het Polytechnic College Suriname (PTC) zal de opleiding Animal Production and Health Technology verzorgen. Er is hierover vrijdag een samenwerkings- overeenkomst getekend met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het PTC biedt beroepsgerichte technische opleidingen op hoger niveau aan voor alle sectoren binnen de samenleving. Het verstevigen en verbeteren van de marktpositie van het Surinaams bedrijfsleven door bekwaam kader af te leveren is voor het PTC zeer belangrijk.

De opleiding tot volwaardige Animal Production and Health Technology is een volwaardige Bachelor Program. Deze studie is een volledige dagopleiding ten opzichte van de andere vier- tot vijfjarige programma's op PTC. Het voordeel van deze studie is dat er meer contacturen zijn waardoor de studieperiode korter wordt. Er kan vastgesteld worden dat binnen drie jaar nieuwe Animal Production and Health Technicians afgeleverd worden, meldt LVV via het Nationaal Informatie Instituut.