ABOP trots over eerste oogst landbouwproject Langu
12 Aug, 02:37
foto
Assembleelid Dinotha Vorswijk (tweede van rechts) en enkele vrouwen zijn trots op de oogst van hooglandrijst. (Foto's: ABOP)


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is trots op de eerste oogst van het landbouwproject van de partij te Langu in district Sipaliwini. Een areaal van een hectare is beplant met hooglandrijst, pomtayer, watermeloen en banaan. Via dit project verschaft ABOP werkgelegenheid voor 50 tot 60 Surinamers uit deze omgeving.

Vorig jaar september heeft de ABOP een aanvang met dit landbouwproject gemaakt. Brunswijk zegt dat de mensen bijzonder hard werken en het terrein netjes onderhouden. De ABOP zegt met dit project bij te dragen aan het creëren van werkgelegenheid.

ABOP helpt de mensen met het aanscherpen van landbouwvaardigheden en de competentie ondernemerschap wordt door praktisch leren toegepast. De mensen die werken op de landbouwgrond worden betaald uit de opbrengsten van de verkoop van de landbouwproducten. Op de landbouwgrond zijn de afgelopen weken 550 watermeloenen geoogst, rijst en pomtayer. De oogst wordt naar de stad vervoerd voor verkoop.