Pertjajah Luhur viert Bigisma Dey en Javaanse immigratie
09 Aug, 22:43
foto
Verschillende muziekgroepen hebben luister gezet bij de activiteiten te Mariënburg. (Foto: PL)


Het samenvoegen van de viering van BigiSma Dey en de Javaanse immigratie is in logistiek opzicht zeer succesvol gebleken, zegt Pertjajah Luhur (PL). Met de viering van beide gebeurtenissen wil de partij niet alleen de seniore burgers van het land gedenken, maar ook de rijke cultuur van de Javanen behouden.

Te Mariënburg in het district Commewijne heeft de PL beide evenementen gevierd. Diverse ambassades hebben bijgedragen aan het welslagen van de dag. De Chinese, Indiase en Indonesische ambassades hebben gezorgd voor culturele optredens. Er zijn kransen gelegd bij het monument ter herdenking van de Javaanse Immigratie.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat de ouderen en bezoekers in de gelegenheid zijn gesteld om te genieten van de rijke cultuur en natuur die Suriname biedt. De gotong-royong-gedachte is tijdens deze manifestatie goed tot uiting gekomen, zegt de partij in een persbericht. De inzet en bijdragen van partijleden en sponsors hebben de dag gemaakt tot een succesvolle, waarbij samenwerking de boventoon heeft gevoerd.