Woningbouw en KMO Fonds prioriteit voor Misiekaba
28 Jul 2017, 00:01
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling. (Foto: Raoul Lith)


André Misiekaba, fractieleider van de NDP, zei tijdens de begrotingsbehandeling donderdag, begrepen te hebben dat voor de rest van dit jaar de vaste lasten nagenoeg gedekt zijn. Er zou een tekort zijn van een half miljoen om alle verplichtingen van de Staat na te komen. Voor beleidsprogramma's zijn er geen middelen. Misiekaba stelde dat woningbouw en het fonds voor Kleine en Middelgrote Ondernemers (KMO Fonds) prioriteit moeten zijn van de regering voor 2017.

Misiekaba beklemtoonde dat woningbouw prioriteit nummer 1 is in Suriname. Veel mensen zijn niet in staat om gemiddeld 200 euro huishuur te betalen. Mensen zijn wanhopig omdat zij niet in staat zijn de huishuur te betalen, terwijl bij een koopwoning zij minder geld hoefden uit te geven, terwijl het huis uiteindelijk van hen is.

Een tweede prioriteit is voor de politicus dat kleine ondernemers geld kunnen lenen bij het KMO Fonds om een kleine zaak op te kunnen zetten. Hij verwacht dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme deze mensen bij de arm neemt en hen daadwerkelijk helpt. De mensen moeten worden opgevangen en begeleid. Hij benadrukte dat ondernemerschap de ruggengraat is van de economie. De rode loper moet uitgerold worden voor de kleine ondernemers, opdat zij een business kunnen beginnen.

Misiekaba verwacht een pro-actieve houding van het ministerie waarbij mensen opgeroepen worden om gebruik te maken van het KMO Fonds. Wat partijgenoot Amzad Abdoel betreft, kan dit Fonds samengebracht worden met het Agrarisch Krediet Fonds.
Advertenties