Suriname gastheer Caribische Agrarische Forum
26 Jul 2017, 12:12
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV heeft het Caribbean Agriculture Policy Forum afgesloten.(Foto: min. LVV)


De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft in het kader van het Agricultural Policy Monitoring System (Agrimonitor), het Caribbean Agriculture Policy Forum gehouden. Negen lidstaten van de IDB doen mee met dit project. Behalve Suriname, hebben Barbados, Trinidad & Tobago, Guyana, Bahama’s, Belize, Jamaica, Haïti en de Dominicaanse Republiek geparticipeerd aan het forum dat dinsdag in Paramaribo is gehouden.

De IDB heeft het Agrimonitor ontwikkeld om de impact van het agrarisch beleid in Latijns-Amerikaanse- en Caribische landen (LAC) te analyseren. Het Agrimonitor maakt gebruik van de Product Support Estimate (PSE) indicatoren. Beleidsmakers en beleidsanalisten zijn met het instrument in staat het agrarisch beleid te volgen en de samenstelling van de steun aan de agrarische sector te beoordelen en te meten.

Met Agrimonitor kunnen de belangrijkste uitdagingen voor de agrarische sector voor de komende tien jaar, beter worden omschreven en aangepakt. Daarbij moet worden gedacht aan onder andere voedselzekerheid, handelsintegratie, concurrentievermogen en armoede op het platteland.

Tijdens het forum, dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft geopend, is ook het resultaat van een studie van het agrarisch beleid in de negen deelnemende landen gepresenteerd. De agrarische informatie van Suriname is uitgegeven in Analyses of Agricultural Policies in Suriname.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April