Productie hooglandrijst van 900 naar 3000 kg per ha
24 Jul 2017, 06:33
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV. (Foto: Raoul Lith)


De gemiddelde productie van hooglandrijst in Suriname is 900 kilogram per hectare is. Nu met de training en betere teelttechnieken, is de productie gestegen naar 3000 kilogram per hectare. Dit heeft minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meegedeeld in De Nationale Assemblee. De voedselzekerheid wordt volgens de minister verder vergroot met hooglandrijst.

Hooglandrijst wordt verbouwd te Victoria, Brokopondocentrum, Klaaskreek en Atjoni. In andere gebieden in het binnenland, zoals Marowijne, zal dit project ook worden uitgevoerd, deelt de minister mee. De mensen die bezig zijn met hooglandrijst zijn getraind door LVV.

Op de vraag hoe het binnenland kan bijdragen aan de agrarische sector, legt de minister uit dat verschillende projecten worden uitgevoerd in het binnenland. Er is een intensieve samenwerking hierover met het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De minister geeft aan dat diverse niet gouvernementele organisaties actief zijn in het binnenland. Er worden diverse projecten uitgevoerd samen met de lokale gemeenschap.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April