Importkippen worden per 1 augustus duurder
23 Jul 2017, 00:01
foto


De regering heeft besloten om het telen van kip aantrekkelijker te maken. Per 1 augustus zal de importheffing op kip en kipdelen van 20 naar 40% worden verhoogd. Dit deelde minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme, vrijdag mee in De Nationale Assemblee. Er wordt nauw samengewerkt met Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Behalve de fiscale maatregelen is er afstemming met de ondernemers uit de pluimveesector. De gehele keten is onder de loep genomen voor stimulering van de lokale productie. Welzijn merkte op dat een goede voorbereiding nodig is om te voorkomen dat de samenleving te maken krijgt met verhoogde prijzen voor kip en kipdelen. De lokale kipvoorziening moet worden gegarandeerd.

Minister Soeresh Algoe van LVV vulde aan dat ondernemers verdere technische vaardigheden zullen worden aangeleerd. Door de maatregelen die genomen worden, zal de import van kip en kipdelen minder aantrekkelijk worden gemaakt. Algoe legde uit dat vooral de import op kipdelen hoger zullen zijn, waardoor importeurs hele kip moeten invoeren. Hierdoor kunnen de lokale ondernemers de concurrentie beter aan. Het besluit tot verhoging van de importheffing is al genomen door de Raad van Ministers.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March