Ook BOG bevestigt dat leidingwater SWM veilig is
20 Jul 2017, 19:32
foto


In navolging van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) verklaart ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) dat het drinkwater uit de kraan veilig is. BOG bevestigt dat laboratorium onderzochte watermonsters, die genomen zijn op diverse SWM productiestations en in verschillende huishoudens, dat er geen gevaar bestaat voor de samenleving bij het drinken van leidingwater van de SWM.

Op social media wordt het bericht verspreid dat het leidingwater gecontamineerd zou zijn met direct gevaar voor de volksgezondheid. De SWM heeft reeds aangegeven dat het leidingwater veilig is voor gebruik. De laboratorium resultaten van het BOG bevestigen dit ook.

Het leveren van leidingwater dient te voldoen aan WHO-normen en is de taak en verantwoordelijkheid van de SWM. Het BOG heeft een onafhankelijke monitorende taak, welke maandelijks landelijk uitgevoerd wordt.

Er kunnen zich ongeregeldheden voordoen op locaties waar zich leidingbreuken voordoen of waar illegale aansluitingen door derden worden aangelegd. Het BOG benadrukt dat de gemeenschap te allen tijden onregelmatigheden over het leidingwater (de smaak, de geur, de kleur of elke andere afwijking) mag melden aan zowel de SWM als het BOG, voor nader laboratorium onderzoek en sanitaire inspectie.

De BOG klachtenlijn van de afdeling Milieu Inspectie is 494130.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April