Verdachten beroving met dodelijke afloop voor de rechter
21 Jul 2017, 18:12
foto


Jules A. en Martinus H. worden verweten dat zij op 24 mei een beroving middels geweld hebben gepleegd. Bij deze beroving heeft de 36-jarige Jurmen Pramie het leven gelaten. Ook is hem schuldheling ten laste gelegd. Officier van justitie, Claudia Bruining, heeft deze zaak op de rechtszitting van donderdag voorgedragen. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Lygia Palmburg en Kries Bhoendie. Deze zaak zal op 3 augustus verder behandeld worden. Een getuige en de verdachten zullen gehoord worden.

Beide verdachten werden door de afdeling Kapitale Delicten aangehouden in het onderzoek van het misdrijf gepleegd aan de Krabbesteeg. Toen de politie ter plekke aankwam, was het slachtoffer nog in leven. Hij deelde mee beroofd te zijn geworden door twee mannen die hem met een scherp voorwerp steekverwondingen hebben toegebracht. Het slachtoffer werd met de ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Hij overleed een uur na aankomst in de ziekeninrichting.

Jules A. had tijdens het verhoor, bij de politie, verklaard dat hij juist het slachtoffer is geweest van diefstal van zijn AOV-gelden door Pramie. Toen Jules A. Jurmen Pramie naderde was deze bezig het geld te tellen. Reden genoeg voor Jules A. om hem te steken met een scherp voorwerp in de buikstreek. Martinus H. verklaarde alleen maar te hebben geholpen om het geldbedrag terug te krijgen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March