SWM-werknemers hervatten werk om 12.00 uur
14 Jul, 10:15
foto
Vakbondsleider Rudy Baarh (Foto: Raoul Lith)


Na een rumoerige algemene ledenvergadering van de bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is vanmorgen het besluit genomen dat de leden het werk hervatten. Zij hebben tussen 10 en 12 uur de tijd om zich aan te melden op hun werkplekken.

De kortgedingrechter heeft na partijen gehoord te hebben partijen voorgehouden om gezamenlijk te komen tot een oplossing. De bond heeft de rechter voorgehouden dat er eerst een algemene ledenvergadering wordt gehouden. Vakbondsleider Rudy Baarh zegt aan Starnieuws dat uiteindelijk de leden besloten hebben het werk te hervatten.

Vanmiddag om 12.00 uur worden de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst tussen bond en directie hervat. Dit is afgebroken ten overstaan van de rechter. Baarh heeft goede hoop dat partijen tot een oplossing kunnen komen. Behalve het loon gaat het ook om secundaire voorwaarden. Er is geen termijn afgesproken bij de rechter hoelang de onderhandelingen zullen doorgaan. Baarh geeft aan dat hij bereid is ook in het weekend door te gaan. Hij wacht het gesprek van vanmiddag af.