Openbaar Ministerie eist vrijspraak tegen Jimmy Stolk
28 Jun 2017, 12:12
foto


Tegen de verdachte Jimmy Stolk heeft het Openbaar Ministerie in het 8 december strafproces, vrijspraak geëist. Zijn directe betrokkenheid bij het beramen en uitvoeren van de moordplannen, is niet aangetoond. De verdere behandeling van de rechtszaak in de burgerkamer is uitgesteld naar 30 oktober. Dan worden de zaken tegen Arthy Gorre en Etienne Boerenveen behandeld. Vrijdag houdt de Krijgsraad weer zitting in de militaire kamer.

Stolk was in december 1982 directeur van de Penitentiaire Inrichting Santo Boma. Hij kreeg de opdracht van Paul Bhagwandas om Jiwansingh Sheombar die opgesloten was, voor verhoor te gaan halen en naar Fort Zeelandia te brengen. Met hem ging mee Orlando Heidanus, die lid was van de Militaire Politie.

Stolk had eerder aangegeven dat hij een opdracht van Paul Bhagwandas heeft uitgevoerd. Hij verklaarde eerder op de zitting van de Krijgsraad dat hij niet op de hoogte was van de plannen. Hij vond het ook erg dat hij later vernam dat Sheombar is vermoord. Stolk heeft diverse zittingen bijgewoond en is verhoord door de Krijgsraad.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March