Ramjiawan wil ingrijpen minister/korpschef
27 Jun 2017, 10:12
foto
Politiecommissaris Robby Ramjiawan


De minister van Justitie en Politie moet de korpschef onmiddellijk de opdracht geven om de originaliteit van het document over de psychologische test te onderzoeken. Volgens het document zou inspecteur Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), de test niet gehaald hebben. "Indien daarbij blijkt dat Hellings gelijk heeft, dus dat het document vervalst is, dan moet hij onmiddellijk worden gerehabiliteerd". Dit zegt politiecommissaris Robby Ramjiawan aan Starnieuws. Hellings heeft hem en commissaris Guno Roosenhoff ervan beschuldigd het document vervalst te hebben. Hellings stelde dat hij de test grandioos heeft gehaald.

Ramjiawan wenst ook dat onderzocht wordt wie het document vervalst heeft. Die moet zich onherroepelijk verantwoorden bij de rechter. Volgens de politietopper kan het onderzoek in een dag worden afgerond. Hij vindt het bijzonder ernstig dat Hellings hem en Roosenhoff heeft beschuldigd zondag in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC. Beide commissarissen hebben aangegeven het niet hierbij te zullen laten.

"Indien echter blijkt dat het document juist is, dan dient de minister/korpsleiding ook onmiddellijk ertoe over te gaan tot het ontwapenen van betrokkene en hem buiten functie te stellen. Voorts dient dan te worden onderzocht hoe het mogelijk is geweest dat betrokkene toegelaten werd tot de inspecteurs opleiding. Ook dit is niet moeilijk om te onderzoeken. Degenen die hebben meegewerkt hieraan moeten eveneens verantwoording afleggen," meent Ramjiawan.

De psycholoog die het onderzoek heeft verricht, kan met de moderne communicatie binnen enkele minuten worden gevraagd om helderheid te brengen in deze voor niet alleen mij en Roosenhoff, maar vooral ook voor Hellings minder prettige momenten en dagen. Als blijkt dat door fraude Hellings toegelaten is, dient een groot onderzoek te worden ingesteld naar alle dossiers van politieambtenaren om na te gaan of er meer van zulke gevallen zich hebben voorgedaan. Zelf zie ik zeker nog een paar rondlopen binnen de organisatie van wie ik mij wel heb afgevraagd of ze normaal zijn," stelt de politiecommissaris.

Ramjiawan stelt dat indien er mensen zijn die toch als Hellings denken dat hij en Roosenhoff het document hebben vervalst, verzekert hij dat ze aan het verkeerde adres zijn. "Dat soort allures liggen niet bij ons. En als ik ook mag aangeven dat ik al 40 jaar en 4 maanden mijn krachten geef aan het Korps Politie Suriname in alle oprechtheid en eerlijkheid, dan ligt het aan de lezer om een conclusie te trekken. Overigens hoop ik dat de verklaring (uitslag) onjuist is, omdat ik mij niet kan voorstellen dat de leiding van het korps zich schuldig kan maken hieraan. Dat zou een schande zijn!"
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April