Voorzitter Politiebond wijst toppers KPS aan als fraudeurs
26 Jun 2017, 00:01
foto
De voorzitter van de SPB, inspecteur Raoul Hellings.


De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), inspecteur Raoul Hellings, weerspreekt dat hij de psychologische test niet heeft gehaald. Hij is in overleg met zijn raadsman om stappen te ondernemen tegen Dagblad Suriname, dat dit lasterlijk bericht wereldkundig heeft gemaakt. Hellings zei zondagmiddag in Welingelichte Kringen op Radio ABC dat een document valselijk is opgemaakt door de commissarissen van het management team van het Korps Politie Suriname (KPS), Robby Ramjiawan en Guno Roosenhoff.


Hellings voert aan dat twee documenten worden verspreid, waarbij gesteld wordt dat hij voor vier van de zes vakken een onvoldoende heeft gehaald. Het advies tegen Hellings zou negatief zijn. Toch is hij toegelaten tot de opleiding, waarbij ex-commissaris Krishna Mathoera voor hem zou hebben gepleit. De voorzitter van de SPB vindt dit een bijzonder ernstige zaak. Hij heeft ook tijdens een bijeenkomst van officieren de vorige week de namen van Ramjiawan en Roosenhoff genoemd, die het stuk valselijk hebben opgemaakt. Deze kwestie zal de politieofficier niet onaangeroerd laten. Des te meer omdat het hier gaat om twee leden van het managementteam van het Korps Politie Suriname. Hellings stelde dat hij de test grandioos heeft gehaald.

De voorzitter van de SPB zegt dat hij een harde bron heeft om deze beschuldiging te kunnen staven. Ramjiawan en Roosenhoff om een reactie gevraagd, zeggen aan Starnieuws dat zij aan het overwegen zijn welke stappen zij gaan ondernemen tegen Hellings. "Ik twijfelde nog een beetje, maar met deze domme beschuldigingen, denk ik dat hij werkelijk naar een psychiater moet voor hulp," zegt Ramjiawan.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April