FAI mag bacoven exporteren naar Guyana
24 Jun 2017, 07:43
foto
Minister Ferdinand Welzijn overhandigt de toestemmingsbrief aan Eduardo Melendez, Managing Director van FAI. (Foto: HI&T)


FAI (Food and Agriculture Industries N.V.) heeft toestemming gekregen om bacoven te exporteren naar Guyana. In een schrijven is vastgelegd welke voedselveiligheidsmaatregelen in acht moeten worden genomen bij het verzenden van de lading.

Het Ministerie van Handel, Industrie & Toerisme heeft als Coted-voorzitter, samen met Landbouw, Veeteelt & Visserij en Buitenlandse Zaken diverse lobby activiteiten op verschillende fora uitgezet. Dit was nodig om het Pest Risk Analysis (PRA) onderzoek van FAI af te ronden. De regering van Guyana heeft sedert 2015 de testresultaten van de PRA van FAI niet uitgegeven.

Tijdens de laatst gehouden werkvergadering van Trade, vallend onder de Coöperation Council Suriname-Guyana heeft Guyana aangegeven dat het PRA onderzoek is afgerond. Dit heeft drie jaar geduurd, voor eigenlijk een proces dat normaal vijf tot tien jaar kan duren. Het schrijven met de voedselveiligheidsmaatregen heeft Eduardo Melendez, Managing Director van FAI, donderdag uit handen van minister Ferdinand Welzijn mogen ontvangen, meldt het ministerie.

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March