Korpschef en deel managementteam worden vervangen
20 Jun 2017, 02:23
foto


De Surinaamse Politie Bond (SPB) houdt vanmiddag een algemene ledenvergadering. President Desi Bouterse heeft het bestuur van de SPB maandag ontvangen. Starnieuws verneemt dat er voorstellen zijn gedaan waarbij korpschef Agnes Daniël uit beeld gaat. Antonio Chin, die plaatsvervangend korpschef is, zal blijven waarnemen. Niet het gehele managementteam wordt vervangen. Een commissie, zoals voorgesteld door minister Ferdinand Welzijn, ad interim op Justitie en Politie, gaat aan de slag en zal een bindend advies uitbrengen.

Het Meditation Team had voorgesteld om behalve de korpschef, het complete managementteam van het Korps Politie Suriname te vervangen. De SPB is daar gelukkig mee, maar Welzijn gaf reeds te kennen dat hij als tijdelijke waarnemer niet mee kan gaan met zo een rigoureus voorstel. De SPB besloot zich te wenden tot de president. Bij het onderhoud met het staatshoofd zat Welzijn ook aan.

De spoed algemene ledenvergadering van de SPB gaat over rapportage van het bestuur naar aanleiding van de opdracht van de ALV voor overleg met het staatshoofd. Hierna zal een besluit worden genomen. De commissie die vanuit de regering voorgesteld is om bindend advies uit te brengen over diverse knelpunten, krijgt een maand de tijd. De leden van de Surinaamse Politie Bond hebben het laatste woord over de voorstellen die gedaan zijn tijdens het overleg met de president.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April