Breaking News: Van der San moet portefeuille inleveren
06 Jun 2017, 16:22
foto
Eugene van der San wordt gefeliciteerd na zijn beëdiging als minister op 31 maart.


Precies twee maanden en zes dagen na zijn beëdiging als minister van Justitie en Politie is Eugene van der San bedankt door president Desi Bouterse. De acute aanleiding zijn de uitspraken die Van der San gedaan heeft op een persconferentie gisteren. Hij beschuldigde de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, informatie te lekken naar VHP-voorzitter Chan Santokhi, die hij bestempelde als 'de vijand'. De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, bevestigt tegenover Starnieuws het ontslag van de minister.

Starnieuws verneemt dat vanaf de uitspraken de president diverse functionarissen heeft geconsulteerd. Vandaag is hij doorgegaan met de consultaties. De president heeft ook gesproken met Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en de waarnemend voorzitter van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks.

Van der San zei gisteren dat hij zich nooit happy heeft gevoeld als minister, want in de eerste week werden zijn voorstellen getorpedeerd door Linscheer, de procureur-generaal en de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira. Van der San wilde algehele opsporingsbevoegdheid invoeren en onderofficieren tot tweede luitenant van het Nationaal Leger ook opsporingsbevoegdheid geven.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April