SBB legt beslag op illegaal hout
26 May 2017, 15:22
foto
De truck met illegaal rondhout te Klaaskreek is in beslag genomen. (Foto's: SBB)


De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft voor meer dan SRD 85.500 aan illegaal hout in beslag genomen. Het gaat om een truck met rondhout en drie trucks met gezaagd hout te Klaaskreek in het district Brokopondo. De vervoerders van het hout konden bij controle de juiste documenten voor het houttransport niet overleggen.

Het hout dat in beslag is genomen zal worden overgedragen aan de procureur-generaal, terwijl de transporteurs zullen worden beboet. Recent heeft de SBB haar Task Force nieuw leven ingeblazen. De negen personen van dit orgaan moeten alle misstanden binnen de bosbouwsector identificeren en aanpakken. De SBB hoopt met deze stap haar controle taak zoals omschreven in de Wet Bosbeheer krachtiger aan te pakken. De lading hout die in beslag is genomen is dan ook door de inzet van deze taskforce geschied.

De stichting heeft wettelijk de rol van beheerder en toezichthouder van de Surinaamse bossen en moet duurzaam bosbeheer bevorderen. Haar taakgebied is het algemeen domeingrond. Ook moet SBB erop toezien dat de richtlijnen van de Wet Bosbeheer en andere relevante wetten en regels worden nageleefd in de voor houtproductie bestemde bossen. Volgens de stichting is met haar inzet en die van de relevante stakeholders binnen de sector, Suriname nog steeds het groenste land ter wereld met een totale bosbedekking van 93%.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April