President Moreno treedt aan in Ecuador
26 May 2017, 09:23
foto
Lenin Moreno: 'Ik ben een president voor iedereen.'(Foto: AFP)


De nieuwe president van Ecuador, Lenin Moreno, heeft gezworen het links beleid van zijn voorganger Rafael Correa voort te zetten. In zijn inaugurale toespraak heeft hij meer subsidies voor de armen beloofd en een belangrijk sociaal huisvestingsprogramma dat miljoenen banen zou creëren. Maar hij heeft ook gezegd dat hij de overheidskosten zou stroomlijnen.

Moreno heeft de afgelopen presidentsverkiezingen van april gewonnen en heeft zijn conservatieve rivaal Guillermo Lasso verslagen. "Ik ben een president voor iedereen. Ik heb dit aan iedereen te danken. Ik respecteer iedereen," heeft president Moreno op woensdag in de hoofdstad Quito gepredikt. 'Ik zal ernaar werken dat absoluut niemand achterblijft.'

Correspondenten zeggen dat Moreno een zware taak heeft. Het olierijke Ecuador heeft ook te lijden gehad aan de daling van de wereldwijde prijzen en heeft het land steeds meer schulden gemaakt.

De 64 jarige linkse Moren is een voormalige vicepresident en een naaste bondgenoot van uitgaande president Rafael Correa. In 1998 raakte hij verlamd nadat hij bij een beroving werd beschoten. Moreno wil de kansen op werkgelegenheid vergroten en alle Ecuadoranen de kans geven om verder te gaan met het hoger onderwijs. Hij heeft boeken geschreven met titels zoals Being Happy is Easy and Fun.
Advertenties