President dient Ontwikkelingsplan in bij DNA
21 May 2017, 06:27
foto
Het concept Ontwikkelingsplan is ingediend bij De Nationale Assemblee.


President Desi Bouterse heeft de Ontwerpwet 'Vaststelling Ontwikkelingsplan voor de periode 2017-2021 ingediend bij De Nationale Assemblee. De ontwerpbegroting van 2017 kon niet worden behandeld omdat het Ontwikkelingsplan dat bij wet wordt voorgeschreven, nog niet was ingediend. Het heeft veel voeten in de aarde gekost voordat de regering het Ontwikkelingsplan kon presenteren.

De ontwerpbegroting is eind september 2016 aangeboden aan De Nationale Assemblee. In artikel 40 van de grondwet is bepaald dat een Ontwikkelingsplan, gericht op de bevordering van de sociaaleconomische ontwikkeling naar een sociaal rechtvaardige samenleving, bij wet een Ontwikkelingsplan dient te worden vastgesteld.

De president stelt dat het in het Ontwikkelingsplan in algemene lijnen het ontwikkelingsbeleid wordt aangegeven, waarlangs een ommekeer zal worden bewerkstelligd in de niet-rooskleurige, maar zeker niet uitzichtloze financieel-economische situatie waarin het land zich bevindt. Het gaat om een integraal plan van crisisbestrijding, van herstel en van sociaaleconomische groei, met het nodige realisme en met een gezonde en vervulbare hoop voor de toekomst, zegt Bouterse.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April