Advocaat: Rapporten deskundigen in moordzaak belangrijk
20 May 2017, 14:08
foto


Marlon V. ( 45) wordt ervan verdacht dat hij op 18 januari in Paramaribo opzettelijk en met voorbedachte rade zijn jongere broer, Jerryl Vianen, van het leven heeft beroofd. Hij zou keel van de man dichtgeknepen hebben, waardoor het slachtoffer is komen te overlijden. In deze zaak heeft advocaat Shefani Amirkhan die de man juridisch bijstaat, aangegeven dat zij het belangrijk vindt dat de psychiatrische en psychologische rapporten van de verdachte opgevraagd worden, alvorens het Openbaar Ministerie een strafeis kan presenteren.

Kantonrechter Siegline Wijnhard vroeg aan Marlon V. of hij eerder in behandeling van een van deze deskundigen was. De man zei dat hij niet eerder onder behandeling is geweest. De verdachte heeft aangegeven niet met opzet het slachtoffer van zijn leven beroofd te hebben. Het slachtoffer zou de verdachte eerst vastgehouden en geslagen hebben. Hij hield hem daarna in een wurggreep. De twee hadden vaker mot elkaar.

Volgens verklaring van de familie kreeg Jerrel kort tevoren ruzie met zijn broer Marlon om een huissleutel. De ruzie mondde uit in een vechtpartij. Marlon nam zijn jongere broer in een wurggreep. Op een bepaald moment schreeuwde de vrouw van Jerrel haar zwager toe haar man los te laten. Marlon liet zijn jongere broer toen los. Jerrel probeerde tot twee keren toe op te staan, maar verloor het bewustzijn. De vrouw poogde hem met alcolade en andere middelen weer bij het bewustzijn te brengen, zonder het gewenste resultaat. Bij aankomst op de Spoedeisende Hulp had Jerrel de geest gegeven. Op 01 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April