LVV schenkt 130 citrusplantjes aan bewoners Atjoni
18 May 2017, 18:28
foto
Kapitein Gilio Huur en minister Soeresh Algoe planten een sinaasappelboom. (Foto: LVV)


Bewoners van Atjoni en omgeving hebben 130 citrusplantjes ontvangen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hiermee wil het ministerie de ontwikkeling van diversificatie van gewassen bewerkstelligen.

In het district Sipaliwini wordt merendeels drooglandrijst en aardvruchten geteeld voor eigen gebruik en verkoop. Groenten en vruchten worden uit Paramaribo en andere districten gehaald om de lokale bewoners te voorzien. Ongeveer de helft van de sinaas- en peraplantjes zijn overgeplant in de grond op de plek waar de demonstratieplots van hooglandrijst waren opgezet.

De minister en zijn delegatie, voorlichters van het ministerie en de dorpbewoners hebben de overplanting gedaan. Kapitein Gilio Huur en de buurtbewoners zijn zeer verheugd met het geschenk. De overige plantjes zijn verdeeld geworden onder de lokale bewoners.

Naast de citrusplantjes hebben de bewoners ook diverse groentezaadjes gekregen die ook onderling verdeeld is geworden. Minister Soeresh Algoe heeft nog meer ondersteuning toegezegd. Binnenkort zal de training occuleren aanvangen, waardoor de bewoners zelf meer citrusplantjes aanmaken, zegt LVV.