HI en T baant weg voor Toerisme Autoriteit
29 Apr 2017, 07:27
foto


Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) is van plan een Toerisme Autoriteit in te stellen. Het ministerie heeft dit plan, om de sector naar een hoger niveau te tillen. Minister Ferdinand Welzijn heeft het bestuur van Suriname Business Forum (SBF) gevraagd om leiding te geven aan het traject voor instelling van het nieuwe instituut en het voorbereiden van een wet die de instelling mogelijk maakt.

Welzijn zei donderdag op een meeting met deskundigen uit de toerismesector, dat de personen, die namens de overheid in het bestuur van de Stichting Toerisme Suriname (STS) zitting hadden, zich hebben teruggetrokken.

Er is met de deskundigen afgesproken om op zaterdag 6 mei 2017 een doorstart seminar te houden, waar met diverse stakeholders van gedachten zal worden gewisseld over de aanpak van de verschillende facetten binnen het Toerisme. De verwachting is dat personen met expertise, de trekkersrol zullen vervullen bij de ontwikkeling van deze facetten, zegt de voorlichting van HI en T.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April