SRD 375 om SRD 500 netto voor ambtenaren
28 Apr 2017, 14:23
foto
CLO-bestuurslid Michael Miskin in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een salarisverhoging overeengekomen. Voorzitter Ronald Hooghart benadrukt dat het gaat om het gelijkheidsbeginsel met de herwaardering van de leerkrachten. De ambtenaren krijgen voor april, mei en juni SRD 375 netto per maand. In juli wordt er vakantiegeld uitbetaald. Het extra inkomen in augustus, september en oktober wordt SRD 500 per maand.

Deze mededelingen zijn gedaan vandaag tijdens de Assemblee van de Ledenraad. Bestuurslid Michael Miskin legt uit dat SRD 15 miljoen uit de government take bestemd is om de extra verhoging aan ambtenaren te betalen. Er zijn mensen die nu protesteren tegen de brandstofverhoging. Maar het geld wordt voor een groot deel gebruikt om ambtenarensalarissen te betalen. Per 15 mei wordt een extra salarisstrook uitgedraaid.

Miskin deelt mee dat de komende dagen een overeenkomst getekend zal worden met minister Hoefdraad over hoe de betalingen zullen plaatsvinden. "Er zijn ook twk's", zei Miskin. Over november en december wil de CLO ook de SRD 500 netto doortrekken. Vanaf januari 2018 zal op basis van de nieuwe loonreeks de salarissen ingevuld worden. De loonreeks is gebaseerd op het gelijkheidsbeginsel van de onderwijsgevenden. De verhoging van de leerkrachten komt neer op 111%.
Advertenties