Baby geboren in ambulance Streekziekenhuis
26 Apr 2017, 12:02
foto
In een ambulance van het Streekziekenhuis Nickerie is gisteren onderweg naar Paramaribo, een baby geboren.


In een ambulance van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) is gisteren een baby geboren. De moeder van het jongetje was in de ambulance op weg naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), omdat zij weeën had tijdens haar jonge zwangerschap. Het personeel van het LMSZN had een dag van tevoren al geconstateerd dat de baby vroeg geboren zou worden.

Ter hoogte van Friendship in Coronie vroeg de verloskundige Vidjantie Harripersad die met de zwangere vrouw meereisde, de chauffeur te stoppen. Hij reed een erf op en vroeg de bewoonster om er even te mogen parkeren. Nadat hij die had gehad, toog de verloskundige aan het werk.

Het jongetje dat spontaan werd geboren, is warm toegedekt en ingewikkeld. De moeder heeft de minimale zorg gekregen, waarop de reis is voortgezet tot de RGD-poli te Tijgerkreek in Saramacca. De dienstdoende arts heeft moeder en kind onderzocht, waarna de reis is vervolgd naar het AZP. Het kind is gelijk overgebracht naar de couveuse-afdeling, terwijl de moeder ter observatie is opgenomen op de kraamafdeling.

De directie van het Streekziekenhuis is haar personeel dankbaar voor hun kundig optreden en dankt ook de bewoonster in Coronie voor haar hulp.
Advertenties