El Clasico: Eerste helft titanen delen punten
23 Apr 2017, 16:44

Het is middenvelder Casemiro die in deze clasico de score opent voor Real Madrid in de 28e minuut. Het doelpunt komt uit een eerste corner. Vijf minuten later is het uiteraard Lionel Messi die de score gelijk trekt. De ploegen zoeken de kleedkamers op met deze 1-1 stand.

Gareth Bale die na een blessure is gestart voor Real Madrid, wordt kort na het half uur gewisseld. Het was Bale zijn 100e La Liga wedstrijd. Bij Barcelona is Neymar niet van de partij, omdat hij voor drie wedstrijden is geschorst. Een beroep tegen het vonnis om hem toch op te stellen voor de Clasico vandaag heeft niet mogen baten.

Het publiek wordt niet teleurgesteld. De wedstrijd wordt op hoog tempo gespeeld, met een balbezit van 59% voor Barcelona. Het winnen van deze wedstrijd is voor Barcelona cruciaal om nog kans te maken op het Spaanse kampioenschap. Real Madrid staat drie punten voor met een wedstrijd minder gespeeld.