Jogi: Ik hoop dat de minister een les heeft geleerd
23 Apr 2017, 06:27
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (archieffoto)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt het goed dat minister Eugène van der San heeft toegegeven dat enkele uitspraken die hij heeft gedaan bij de rouwdienst van de Chinese winkeliers, hij niet had mogen doen. Jogi meent dat het Van der San heel wat gekost moet hebben om de gewraakte uitspraken terug te nemen. Waarschijnlijk had hij geen andere keus, zegt Jogi aan Starnieuws.

De politicus hoopt dat Van der San beseft dat hij zich moet inhouden. Bepaalde uitspraken kan hij niet doen als minister van Justitie en Politie. Toen er kritiek op de uitspraken kwamen, bleef de bewindsman bij zijn standpunt. Hij beschuldigde VHP-voorzitter Chan Santokhi ervan criminelen in te huren om de berovingen te plegen.

Jogi brengt in herinnering dat president Desi Bouterse bij de beëdiging van de minister nog heeft opgemerkt dat Van der San een korte lont heeft. Binnen een maand gaat de bewindsman al de fout in. Zelfs de Chinese gemeenschap bleek niet gelukkig te zijn met de uitspraken. "Ik hoop dat hij leert uit deze fout. Als hij dat niet doet, zal hij uiteindelijk zijn portefeuille moeten inleveren," stelt Jogi.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April