SATCA keert 'De Moederbond' de rug toe
21 Apr 2017, 18:43
foto


SATCA, de bond van de luchtverkeersleiding, is uit de AVVS 'De Moederbond' gestapt. Intussen is Errol Snijders, voorzitter van de vakcentrale, hiervan in kennis gesteld. Shaktie Goerdat, voorzitter van de SATCA zegt aan Starnieuws dat dit besluit is genomen omdat de belangen van de bond geen prioriteit zouden genieten bij De Moederbond.

De beslissing om uit de vakcentrale te treden is genomen na overleg met de leden. De bond trekt geruime tijd aan de bel voor verbetering van de positie van zijn leden. Het slecht economische beleid treft de leden van de SATCA diep, zegt Goerdat. De SATCA zal in dialoog gaan met de overige vakcentrales.

De bond veroordeelt ook met klem de ondemocratische en mensenrechten vertrappende taferelen van de regering op 18 april tijdens de vreedzame betoging. De SATCA vindt dat niet op deze manier kan worden opgetreden door de gewapende machten tegen vreedzame burgers. Het optreden wordt onrechtmatig en onwettelijk bestempeld. Het gaat volgens de bond om dictatoriaal machtsvertoon dat niet hoort in een democratische samenleving en staatsbestel.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March