'Toerisme Management' ingevuld met trip naar Galibi
22 Apr 2017, 04:55
foto
Groepsfoto studenten en docenten met kapitein Ricardo Pané van Christiaankondre


Het dorp Galibi nabij de monding van de Marowijnerivier was afgelopen week gastheer van 17 studenten van de Faculteit Humaniora van de Anton de Kom universiteit. De groep was er met drie docenten voor een driedaagse studiereis, om kennis te maken met het inheemse cultureel erfgoed van de dorpen Christiaankondre en Langamankondre en met het toerisme in de beide dorpen.

De studenten brachten met de docenten Harrold Sijlbing en Stephen Fokké, bezoeken aan de dorpshoofden kapitein Ricardo Pané van Christiaankondre en kapitein Selowin Alamijawari van Langamankondre. Ze bezochten ook piyaaiman Michel Nasja om met hem te praten over het sjamanisme.

Op het programma stonden verder ontmoetingen met verschillende lodgehouders en touroperators van Galibi, een bezoek aan het legstrand van de zeeschildpadden te Alusiaka, een demonstratie van warimbo vlechtwerk door Reinaard Tapoka en een bezoek aan een sambura-optreden door de vrouwenvereniging van Langamankondre.

De studiereis Galibi was onderdeel van de module ‘Toerisme Management’ van de minor Geschiedenis, Erfgoed en Toerisme (GET).
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April