Rosangela dos Ramos behoudt damesschaaktitel
20 Apr 2017, 20:27
foto
Rosangela dos Ramos neemt haar kampioentrofee in ontvangst. Zij is voor de vijfde keer nationaal dameskampioen geworden.


Rosangela dos Ramos is in het afgelopen weekend voor de vijfde maal nationaal damesschaakkampioen geworden. Zij won in de laatste ronde van Alexandra Kaslan. Met deze prestatie evenaart ze WFM Victoria Naipal, die deze titel ook 5 keren heeft gewonnen, meldt de Surinaamse Schaakbond die het Nationaal Dameskampioenschap 2017 heeft georganiseerd.

WFM Dos Ramos was titelverdediger en heeft de titel drie keer op een rij gewonnen. WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe speelde een heel sterk toernooi en leek af te stevenen op het kampioenschap. Zij won onder andere van WFM Catherine Kaslan, WCM Anviti Adhin en WCM Reyna Frijde. De ontmoeting Dos Ramos en WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe bracht de beslissende doorslag. Tjong Tjin Joe koos voor de aanval en Dos Ramos liet goed verdedigingswerk zien. In de eindfase wist de laatste met positionele manoeuvres de winst naar zich toetrekken, zegt de voorlichting van schaakbond.

De top 6 schaaksters van het nationaal Damesschaakkampioenschap 2017 zijn:
1. WFM Rosangela dos Ramos (6.5 pnt uit 9 partijen)
2. WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe (6 pnt)
3. WCM Anviti Adhin (5.5 pnt)
4. WFM Catherine Kaslan (5.5 pnt)
5. WCM Reyna Frijde (4.5 pnt)
6. Alexandra Kaslan (4.5 pnt)

Sunday 24 June
Saturday 23 June