Vakbonden keuren geweld tegen actievoerders af
19 Apr 2017, 02:43
foto
De politie tijdens de straatacties.


De Vakcentrales C-47, PWO en FAL, de vakbonden BVL en ALS en het Burger Collectief, noemen vandaag een trieste dag in de democratische beleving van het Surinaamse volk en de vakbeweging. De protestactie van vandaag is uitgelopen in de aanhouding van enkele activisten en vakbondsleiders. De organisaties hebben een verklaring uitgegeven.

“Vandaag 18 april 2017 was een trieste dag in de democratische beleving van het Surinaamse volk in het algemeen en dat van de vakbeweging in het bijzonder.
De vreedzame protestdemonstratie georganiseerd door de vakbeweging was gericht tegen de ad hoc verhoging van de ‘government take’ en de verdere verarming van het Surinaamse volk als gevolg van het wanbeleid van deze regering.

Protestdemonstraties zijn een grondwettelijk recht van elke Surinaamse burger. Dit recht op vreedzame betoging is neergelegd in artikel 21 van de Grondwet.
De protestdemonstratie van vandaag, dinsdag 18 april 2017, had een vredig verloop, maar is op een bepaald moment op brute wijze door manschappen van de politie neergeslagen en daarbij zijn de vakbondsleider Wilgo Valies en enkele actievoerders waaronder Curtis Hofwijks en Brain Boerleider gearresteerd.

Met het neerslaan van deze vreedzame protestdemonstratie zijn belangrijke grondrechten van het Surinaamse volk geschonden."

De vakcentrales C-47, PWO, FAL en de vakbonden BVL en ALS keuren het geweld tegen de vredige demonstranten resoluut af en eisen tegelijkertijd dat de vakbondsleider en de overige activisten gelijk in vrijheid worden gesteld.

De Vakcentrales C-47, PWO en FAL
De Vakbonden BVL en ALS
Het Burger Collectief

Saturday 23 June
Friday 22 June