Clarence Breeveld overleden
06 Apr 2017, 21:20
foto
Clarence Breeveld: 11 september 1948 - 6 april 2017


De zanger, gitarist en componist Clarence Breeveld (68) is donderdagavond rond 18.20 uur Surinaamse tijd overleden in zijn woning in Houten Nederland. Zijn vrouw Yvonne, zus Lucia, zijn oudste zoon Clarence jr. waren bij hem. De artiest was geruime tijd ziek.

Op 12 februari werd in Nederland een eerbetoon gehouden voor Clarence. President Desi Bouterse benoemde hem tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster. De artiest heeft Suriname op waardige wijze uitgedragen in het buitenland. Speciaal voor de decoratie namens het staatshoofd, was de toenmalige directeur van het Kabinet van de President, Eugene van der San, aanwezig bij de plechtigheid.

Clarence Breeveld, geboren op 11 september 1948 in Nw. Nickerie, waar zijn ouders toen als EBG-predikants echtpaar werkten. Clarence was het derde kind in een gezin van zes. Clarence ging naar de Graaf von Zinzendorf- en de Poolschool. Hij werkte daarna bij Suralco, maar deed tegelijkertijd toen de Avond Technische School, die hij afrondde. Bij Suralco deed hij ook interne opleidingen en werkte onder andere in de Potroom. Hij ging in 1970 naar Nederland waar hij de lerarenopleiding Electrotechniek afrondde. Vervolgens werkte hij in het technisch onderwijs als docent Schei- en Natuurkunde en electrotechniek.

Net als alle andere broers Borger, Hans en Carl Breeveld, bespeelde hij de gitaar, maar groeide uit tot de beste van ons allen, zegt Carl Breeveld aan Starnieuws. Clarence heeft veel muziek gemaakt en gezongen. "Ik herinner mijn broer ook als een toegewijd sportman. In de judosport heeft hij zijn sporen verdiend. De laatste keer dat we elkaar spraken was zondag via FaceTime. Ik mocht twee aangename weken met hem in februari jongstleden doorbrengen," zegt Carl Breeveld.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April