Nieuwe salarisreeksen onderwijsgevenden afgerond
30 Mar 2017, 19:04
foto
De salarisreeksen die gelden voor leerkrachten. De 78 functies zijn teruggebracht tot 4 graden.


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft in De Nationale Assemblee vanmiddag meegedeeld dat de financiële component van het herwaarderingsprogramma voor onderwijsgevenden afgewerkt is. Hij verzekerde dat de salarisreeksen vandaag nog worden gepubliceerd. De vp merkte op kritieken van Assembleelid Naomi Samidin (NDP) op dat de regering terughoudend was in geven van informatie omdat er nog gesproken moest worden met de Bond van Leraren (BvL).

Adhin zei dat het onderhoud met de gisteren BvL constructief was en in een goede sfeer is verlopen. Hij verwacht dat partijen elkaar snel zullen vinden. De onzekerheid van de rechtspositie is aangehaald door de BvL. Volgens de vp zal deze ook weggemaakt worden.

Starnieuws verneemt dat de salarisreeksen ruim twee weken geleden vastgesteld zijn door de Raad van Ministers. In de eerste week van april zullen onderwijsgevenden de herwaardering ontvangen. Voor deze maand is de SRD 500 die zij al ontvingen vanaf januari vast op het salaris. Op basis van de periodieken zal de komende week een bijstelling plaats vinden. Degenen die niet goed ingedeeld zijn in de graden, hebben tot september de gelegenheid om hiertegen in beroep te gaan.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deelde mee dat bij de herwaardering 78 functies zijn vervat in vier graden.

U kunt de indeling in graden en de salarissen van schoolleiders hier downloaden.
pdf-icon.gif indeling_graden.jpg     pdf-icon.gif indeling_schoolleiders.jpg                
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April