Ravaksur/BvL/ALS: In 48 uur terugdraaien brandstofprijs
30 Mar 2017, 11:31
foto


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) willen dat de regering binnen 48 uur de verhoogde brandstoftarieven terugdraait. Dit zal in een brief aan de regering worden kenbaar gemaakt.

De coördinator van Ravaksur, Robby Berenstein, heeft het ultimatum dat gesteld zal worden aan de regering, zojuist op een persconferentie meegedeeld. Berenstein benadrukte dat de doorwerking van de verhoogde brandstofprijs naar de werkers toe zeer negatief zal zijn. Er zijn nu al prijzen verhoogd.

Ravaksur is niet gehoord bij de verhoging van de brandstofprijs. Dit terwijl het bedrijfsleven wel zijn zegje heeft kunnen doen. "Wij zijn totaal niet eens met de verhoging en willen dat deze terstond wordt teruggedraaid. Wij zijn faliekant tegen de verhoging," stelde Berenstein. Deze maatregel is een ad hoc maatregel, zeiden Berenstein en Armand Zunder. Het past ook niet in het Stabilisatie- en Herstelprogramma. Zo een verhoging hoort in een pakket van maatregelen, waarbij er ook compensatie wordt gegeven.

De maatregel gaat zorgen dat het prijsniveau zal worden verhoogd, benadrukte Zunder. Hij haalde aan dat het besteedbaar inkomsten minder wordt. Berenstein voerde aan dat de buschauffeurs al aangekondigd hebben dat er direct verhoging van de tarieven moet komen. Er zijn ook andere verhogingen aangekondigd. "De arbeiders en werkers van dit land kunnen geen prijsverhogingen meer hebben," stelde Zunder. De regering moet komen met bezuiniging die ook moet gelden van ministers en Assembleeleden. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL/ALS, zei dat de verhoging totaal misplaatst is op dit moment. De samenleving zit in een diep dal. In plaats van verlichting, komen er alleen maar prijsstijgingen.
Advertenties