Berenstein leidt nieuwe bond beladers Zanderij
30 Mar 2017, 08:22
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


Vakbondsleider Robby Berenstein leidt de Personeelsbond van Beladers bij de J.A. Pengel Luchthaven. Deze vakorganisatie is de vorige week opgericht door de beladers op de internationale luchthaven. De beladers op de luchthaven zijn in dienst bij Procons N.V. De directie van dit bedrijf is intussen op de hoogte gesteld van deze stap.

Op de vergadering zijn ettelijke problemen waar de beladers mee kampen aan de orde gesteld. Het voorlopige bestuur kreeg de opdracht de problemen zo spoedig mogelijk op te lossen. Het gaat om gespecialiseerde werkers die gecertificeerd zijn.
Zij willen een betere waardering hebben voor het werk dat wordt verricht, meldt het C-47 Bulletin.

Binnen de arbeidsvoorzieningen vinden steeds eenzijdige veranderingen plaats. Het nieuwe bestuur zal deze kwestie bij de directie van het bedrijf aankaarten bij de kennismaking. Het bestuur is in afwachting van een uitnodiging van de directie van N.V. Procons. Intussen is ook de leiding van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij en de N.V. Luchthaven beheer, bedrijven waar deze werkers ook dagelijks mee in contact zijn, zijn aangeschreven, alsmede de collega vakbonden bij voornoemde bedrijven.

In het bestuur hebben verder zitting: Marlon Kenswil (ondervoorzitter), Hendrik Kensenhuys (penningmeester), Murwin Leeflang (secretaris) en Steven Verveer (commissaris).
Advertenties