De Government takes
30 Mar 2017, 06:27
foto


De Staat moet overeind gehouden worden. Het geld moet van ergens komen, want alleen de zon gaat om noppes op. Dus de Staat neemt. Daar is op zich niets mis mee. Totdat u beseft dat deze Staat, deze (r)overheid steeds enkel en alleen van u neemt. Voor elk financieel obstakel wordt door kortzichtigheid domweg gekozen voor de weg van de minste weerstand en dat...ja dat is uw portemonnee. Zo ook bij de government take.

Wat is er hier aan de hand. Deze regering is een government take van SRD 1 komen aantreffen en heeft het successievelijk verhoogd naar bijna SRD 2. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme zegt dat de huidige prijsverhoging van brandstof een government take van SRD 1 moet garanderen ongeacht de koersontwikkeling. De regering neemt die ene SRD vooraf en laat de gevolgen voor een koersverhoging pertinent los op het volk. De regering speelt safe want ongeacht de stijging van de koers is de government take veilig. En als blijkt dat de regering slechts SRD 1 overhoudt, wil dat zeggen dat de government take van voorheen helemaal is verdampt vanwege de koersstijgingen die wij hebben gehad.

Er moesten meer SRD's op tafel gelegd worden voor $1. Deze handeling is dus een koerscorrectie voor de.overheid, een overheid die zelf door wanbeleid ons in deze malaise heeft gebracht. Waar blijft de koerscorrectie voor het verdampte gedeelte van het salaris van het volk??? En elke keer dat u vraagt om meer geld, bent u het probleem. Niet meer, om meer te kopen, maar om te simpelweg te overleven. Dan zou u een golf van prijsstijgingen oproepen. Wel wat gebeurt precies nu? De bekendmaking was niet koud of zie daar, de bushouders eisen per direct een verhoging en wanneer zag u voor het laatst een regeringslid in de bus? Neen u betaalt, deze (r)overheid neemt en zal blijven nemen totdat wij zeggen BASTA.

Wie het zwaard heeft, zegent zichzelf. Deze regering stelt zichzelf veilig en laat het zwaard met de scherpe kant op ons neerkomen. Volk van Suriname hoe lang gaan wij dit nog pikken? How long will we let this government take?

Alven Roosveld
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April