BvL en ALS onverbiddelijk: Resolutie intrekken
29 Mar 2017, 13:29
foto
Vakbondsleider Wilgo Valies (tweede van links) aan het woord tijdens een persconferentie vandaag. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben harde eisen naar de regering. Als de resolutie van 18 februari niet wordt ingetrokken, zal er geen overleg plaatsvinden met de regering. Hierin is onder andere vastgesteld dat onderwijsgevenden in openbaar onderwijs voortaan zullen vallen onder de Personeelswet. De bonden willen ook dat de brandstofprijs wordt teruggedraaid. Vanmiddag om 17.00 uur worden de BvL en ALS ontvangen door een regeringsdelegatie. Daarna wordt besloten wat er verder zal gebeuren.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zei op een persconferentie vanmiddag dat de regering uit is op confrontatie. Hij vindt het respectloos dat er besluiten worden genomen met goedkeuring van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) zonder de BvL en ALS te kennen. De regering komt aan de vrije vakvereniging, meent Valies. Hij voert aan dat er nauwelijks leerkrachten worden vertegenwoordigd door de FOLS. De vergadering zaterdag had volgens de vakbondsleider een povere opkomst.

De leerkrachten zijn de situatie meer dan zat en gaan volgens Valies door tot het bittere eind om op te komen voor hun rechten. De leden van de BvL en ALS zijn bereid een harde strijd te voeren totdat er een oplossing komt. Zij wensen niet respectloos bejegend te worden. "Als de regering confrontatie wil, zal deze ook komen. Wij gaan niet stilzitten totdat er een oplossing komt," betoogde Valies.

De BvL en ALS zullen met alle groepen praten die het niet eens zijn met de verhoging van de brandstofprijs. Aan de ene kant geeft de regering wat geld, maar neemt het weer terug. Niet alleen van de leerkrachten van van de gehele samenleving. Het volk wordt verarmd. De BvL en ALS willen samen met anderen hiertegen ten strijde trekken, want vooral de werknemers zullen hieronder lijden, meent de vakbondsleider. "Het land is niet van meneer Bouterse, maar van ons allemaal," stelde Valies.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April