VHP: Volk moet zich niet laten uitbuiten door regering
29 Mar 2017, 14:55
foto


In plaats van dat de regering het arme volk beschermt, wordt het juist uitgeknepen met de verhoging van de brandstofprijs. In plaats van de kleine man en vrouw te beschermen krijgen zij de volle rekening gepresenteerd. Een regering moet juist als schild dienen voor de zwakkeren en hen niet uitbuiten. Dit stelt de VHP naar aanleiding van verhoging van de brandstofprijs.

"Dagelijks worden we geconfronteerd met zaken als een hoge koers, werkloosheid en stijgende prijzen in de winkels. De prijzen zijn het afgelopen jaar verdubbeld en in veel gezinnen moet elke SRD minstens twee keer worden gedraaid om de dagelijkse behoeften te betalen. We gaan voor partnerschappen, het is nu echt tijd dat het volk zijn tanden laat zien, we moeten ons niet verder laten uitbuiten door deze regering die het niet meent met het Surinaamse volk," zegt de oppositionele partij.

Ondanks het dringende beroep van de gezamenlijke oppositie heeft de regering de brandstofprijs toch verhoogd, met maar liefst 0,58 SRD cent per liter. Niet alleen de oppositie, maar ook de vakbond, het bedrijfsleven, leerkrachten, etc. hebben opgeroepen om de brandstofprijs niet te verhogen, maar deze regering heeft lak aan het volk. Opnieuw laat de regering zien geen luisterend oor te hebben voor het volk, daarom zitten wij in deze grote problemen.

De minister van Handel, Industrie en Toerisme vindt de verhoging van 0,58 SRD geen grote aanpassing en volgens hem zullen er geen erupties komen. De minister heeft geen besef van de impact van deze verhoging op het leven van de kleine man en vrouw, meent de VHP. De samenleving wordt steeds de dupe van al die verhogingen, en moet steeds dieper in de buidel tasten.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April