Van Dijk-Silos blij met Van der San als haar opvolger
29 Mar 2017, 06:17
foto
Eugene van der San (Foto: gov.sr)


"Ik ben blij dat mijn opvolger Eugene van der San is. Hij is straight forward, hij weet te handelen, hij heeft daadkracht," zegt de gewezen minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Zij hoopt dat het uitgezette beleid voortgezet zal worden, met de eigen nuances, die Van der San, net als iedereen, heeft.

Van der San is volgens Van Dijk-Silos rationeel genoeg om te zien wat goed is voor het ministerie en wat niet goed is. "Hij is een persoon met een hele ruime ervaring. Ik ken hem al langer dan twintig jaar. Ik heb nooit huichelachtigheid, oneerlijkheid en onwaarachtigheid bij hem mogen merken, ook al was ik het vaak niet eens met zijn zienswijze. Maar ik ben zelf ook zo. Ik ben niet bang dat men weet hoe ik denk," zegt de ex-minister.

Nadat Van der San zijn voordracht had geaccepteerd, heeft hij Van Dijk-Silos gebeld om haar te informeren. "Ik was erg blij om te weten dat hij mijn opvolger wordt. Hij zal geen tweede Jennifer van Dijk-Silos worden en kunnen zijn. Daarvoor heeft hij teveel persoonlijkheid. Maar ik weet ook dat op JusPol men kan rekenen op het karakter van iemand die ook zegt waar het op aankomt. Dat is JusPol al gewend van mij, zeventien maanden lang," stelt Van Dijk-Silos. Zij heeft ook gemerkt bij haar afscheid mensen aangaven dat zij wisten wat zij aan haar hadden. Het is volgens de ex-minister belangrijk dat medewerkers, ondergeschikten en vakbonden precies weten dat ze kunnen rekenen op wat beleidsmakers zeggen, dat het geen leugens en huichelachtigheid zijn.

Over de kennis en kundigheid van haar opvolger, zegt de ex-minister dat Van der San zoveel ervaring heeft in het bestuurlijke, dat hij exact zal weten hoe hij zijn doelen moet bereiken. Over zijn kennis van justitie en de operationele diensten, zegt Van Dijk-Silos dat zijn ervaring en intelligentie zal maken dat hij heel logisch kan denken. Van der San weet volgens de ex-minister heel veel van het recht. "Dat heb ik zelf kunnen ervaren. Tijdens mijn ministerschap was hij mijn stronghold op het kabinet om ervoor te zorgen dat bepaalde zaken die urgent waren, ook urgent afgewikkeld werden, tot bij Binnenlandse Zaken, noem maar op. Die ondersteuning heeft hij mij wel zeventien maanden gegeven. Als hij behoefte eraan heeft, zal ik hem echt met genoegen ook wel ondersteunen," zegt Van Dijk-Silos.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April