Verdachte ontkent dubbele moord
29 Mar 2017, 02:36
foto


Arturo P. (24) wordt de moord op Maria Martins Silva Da Silva (53) en Melvin Fraser (31) in het Oelemariegebied ten laste gelegd. Het drama voltrok zich op 28 juni. De man blijft erbij dat hij geen van de moorden heeft gepleegd. Met Maria had hij een relatie van een maand. Fraser raakte dodelijk gewond tijdens een worsteling op die bewuste dag. Arturo P. weet niet hoe het komt dat de man werd geraakt.

De verdachte die bijgestaan wordt door raadsman Irvin Kanhai, is verhoord door kantonrechter Siegline Wijnhard. Hij verklaarde dat de vrouw voor hem en nog andere mannen in het gebied kookte. Hij had een maand lang een liefdesrelatie met haar. Op die bewuste dag had hij een afspraak met haar. Hij ging met een ATV naar het kamp van de vrouw. Hij had wat alcohol op, maar was niet dronken. Hij wist wel wat hij deed, beweerde hij. Terwijl hij seks met haar bedreef, zou hij een black out hebben gekregen en kwam pas rond 6.00 uur in de ochtend bij. Hij zag dat Maria niet meer leefde. De voeten van Maria waren aan het bed vastgemaakt. Zij was verkracht.

De man wist niet wat hij moest doen. Hij ging naar de Oelemarierivier om na te denken. Toen hij bij de rivier zat, kwam Melvin Fraser daar aan, vertelt Arturo P. Hij zou de verdachte gepest hebben en gezegd hebben dat hij een sukkel is. Hij bleef maar pesten en ze raakten in een heftige discussie. De woordenwisseling eindigde in een worsteling. Fraser zou hem gestoken hebben in zijn hals. Hij zag dat de man in zijn borststreek was geraakt. Fraser kwam te overlijden. Bij de politie had de verdachte verklaard dat hij Fraser ontwapend had en hem daarna neerstak.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de verdachte de vrouw vermoedelijk heeft verkracht en haar gezicht heeft dichtgedrukt, waardoor zij is overleden. Melvin Fraser die de handelingen van de dader heeft gezien, is door de dader doodgestoken. Wijnhard hield de verdachte voor dat uit het onderzoek gebleken is dat Fraser in de omgeving van zijn woning is gedood. Daar lag het meeste bloed. Het vermoeden bestaat dat Fraser gezien heeft hoe Arturo P. de vrouw om het leven heeft gebracht. Op 10 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April