Rechter ontslaat verdachte van alle rechtsvervolging
28 Mar 2017, 22:50
foto


Officier van justitie, Shanta Mahadew, vroeg vrijspraak in de zaak waar Melvin Z. terechtstaat. Het slachtoffer had de man met een eind hout aangevallen. De verdachte heeft geprobeerd zichzelf te verdedigen en was in de buurt waar er gevaat werd. Hij pakte een mes en verdedigde zichzelf. Kantonrechter Siegline Wijnhard ontsloeg de verdachte van alle rechtsvervolging. De kantonrechter vindt dat Melvin Z. een geslaagd beroep heeft gedaan op noodweer.

De politie kreeg een melding van een steekpartij. De verdachte is ten laste gelegd dat hij op 14 november van het afgelopen jaar in Brokopondo gepoogd heeft om opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven te beroven. De zus van het slachtoffer vertelde aan de politie dat haar ex-vriend haar broer had verwond met een mes.

Volgens de zus had Melvin Z. de uitspraak gedaan dat hij haar zou vermoorden en daarna de hand aan zichzelf slaan. Dit vertelde zij aan haar broer, die naar de woning van de verdachte ging om rekenschap te vragen. Hij werd verwond aan zijn zij met een mes. Volgens Melvin Z. is hij juist aangevallen door het slachtoffer. Hij heeft zichzelf verdedigd.

Kantonrechter Wijnhard merkte op dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen had afgelegd. Mahadew voerde aan dat er geen getuigen waren die de verklaring van het slachtoffer kunnen ondersteunen. Het gaat om een één om één verklaring: die van de verdachte tegenover die van het slachtoffer.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April